Εργασιακά θέματα στη συνάντηση Αχτσιόγλου με ΣΕΒ

Έφη Αχτσιόγλου

Σε συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) προχώρησε σήμερα (Δευτέρα) η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο του κύκλου κοινωνικού διαλόγου που πραγματοποιεί το υπουργείο με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους.

Στην ατζέντα των σημερινών συζητήσεων βρέθηκαν ζητήματα όπως η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που θα ισχύσει από τον Αύγουστο του 2018, η λειτουργία του θεσμού της Διαιτησίας και η αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία.

Το νομοσχέδιο που θα εμπεριέχει το πρόστιμο για αδήλωτη εργασία φέρεται να είναι σχεδόν έτοιμο και να ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόστιμο των 10.500 ευρώ θα μειωθεί, εάν ο εργοδότης αποφασίσει να προσλάβει τον ανασφάλιστο εργαζόμενο. 

Αναφορικά με το θέμα του κατώτατου μισθού, η κυβέρνηση επιδιώκει την αύξησή του από τον προσεχή φθινόπωρο, μετά το τέλος του μνημονιακού προγράμματος. Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, από την πλευρά τους, δεν φέρονται αντίθετοι σε μία τέτοια αύξηση, όμως ζητούν τη σύνδεσή του με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *