Η κυβέρνηση να τολμήσει!

Ο υπόγειος πόλεμος των επιχειρηματιών που έχουν αναδειχτεί σε ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ (Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες) έχει πλέον μεταβληθεί σε ανοιχτή σύρραξη. Το ζήτημα που έχει προκύψει από προχτές δεν έχει φυσικά καμιά σχέση με τον αθλητισμό.

Το ίδιο ισχύει και για την αντιμετώπισή του. Τη λύση δεν μπορεί να τη δώσει ούτε η εγχώρια ούτε η διεθνής αθλητική ηγεσία. Το ζήτημα αφορά άμεσα τη διεκδίκηση οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.

Αυτή τη φορά η σκοτεινή πλευρά του ποδοσφαίρου δεν εμφανίστηκε μέσω της εγκληματικής δράσης κάποιων οπαδικών σχηματισμών. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι εντελώς άστοχο κάθε επιχείρημα που επικαλείται ως λύση το υπόδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας επί Θάτσερ.

Εδώ δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Δεν γινόμαστε τώρα μάρτυρες ακραίων συγκρούσεων μεταξύ οπαδών, όπως εκείνες που είχαν οδηγήσει σε νεκρούς πριν από λίγα χρόνια.

Τώρα πρωταγωνιστούν στην επίδειξη ισχύος οι ίδιοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι στενοί συνεργάτες τους. Τώρα εκδηλώνονται στις ακραίες μορφές τους οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ που πρωταγωνιστούν σε αυτή τη σύγκρουση -Σαββίδης, Μελισσανίδης, Μαρινάκης και μέχρι πρότινος Αλαφούζος- χρησιμοποιούν κάθε μέσο που διαθέτουν και πρώτα από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία έχουν συστηματικά θέσει υπό τον έλεγχό τους, προκειμένου να πάρουν το πάνω χέρι στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

Οι ομάδες τους είναι το πρόσχημα και οι οπαδικοί στρατοί επιστρατεύονται εκ των υστέρων ως επιχείρημα για να εκβιαστεί η κυβέρνηση. Αρκεί να δει κανείς τις ανακοινώσεις κάθε πλευράς για να διαπιστώσει την αλήθεια αυτής της διαπίστωσης.

Για να φτάσουμε ώς εδώ χρειάστηκε βέβαια να ανατραπεί -εδώ και καιρό- ο ιδιότυπος (;) «δικομματισμός» του χώρου (Βαρδινογιάννης-Κόκκαλης) και κυρίως να εδραιωθεί μια κυβέρνηση προς την οποία οι ποικίλοι ολιγάρχες τρέφουν αισθήματα δυσπιστίας και δυσκολεύονται να συνεργαστούν με αυτήν με τους όρους που είχαν συνηθίσει.

Ομως αυτή η κυβέρνηση καλείται σήμερα να λύσει τον γόρδιο δεσμό προτού το δηλητήριο των μεγαλοπαραγόντων εξαπλωθεί για τα καλά στους οπαδούς και προτού υπονομευτεί η δημοκρατική πορεία της χώρας από ακόμη έναν παράλογο διχασμό.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *