Κοινοβουλευτική μομφή σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο

Με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς παραπέμπονται στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της Χρ. Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του κόμματος, Ηλ. Κασιδιάρης και Π. Ηλιόπουλος, για το εθνικιστικό παραλήρημα που εκδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα κατά των μειονοτικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη σχετική εισήγηση για τη συγκεκριμένη διαδικασία που κινείται σε σοβαρές περιπτώσεις (άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής) διαμόρφωσε στη χθεσινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εγκρίνοντας ομόφωνα την πρόταση του Ν. Βούτση, που σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας προβλέπει περικοπή του ¼ της μηνιαίας αποζημίωσης και αποκλεισμό τουλάχιστον 15 ημερών από τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις.

Η τελική απόφαση, που θα ληφθεί από την Ολομέλεια, μετατέθηκε για τη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας 19 Μαρτίου, λόγω αλλαγής του αρχικού προγραμματισμού που προσδιόριζε τη συζήτηση για αύριο Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι οι τρεις εγκαλούμενοι δεν παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως είχαν τη δυνατότητα προκειμένου να αιτιολογήσουν τις θέσεις τους, απέστειλαν ωστόσο υπόμνημα στο οποίο εμφανίζονται αμετανόητοι για την προκλητική συμπεριφορά που επέδειξαν, τόσο στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, όσο και στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Επιτροπής για τα εθνικά θέματα από τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών και τον Κύπριο ομόλογό του την προηγούμενη Τρίτη, ο Ηλ. Κασιδιάρης ζήτησε την αποχώρηση του Μ. Μουσταφά από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντάς τον ως Τούρκο πράκτορα.

Την επίθεση κλιμάκωσε στην Ολομέλεια ο ομοτράπεζός του Π. Ηλιόπουλος ενώ αμφότερους κάλυψε, επίσης εντός της Ολομέλειας, ο Ν. Μιχαλολιάκος ζητώντας από τους Ελληνες μουσουλμάνους βουλευτές «να δηλώσουν την πατρίδα τους».

   

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *