Πολιτικό φλερτ Μητσοτάκη με την ομογένεια στις ΗΠΑ

Η Βοστόνη ήταν ο πρώτος σταθμός της πολυήμερης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποίησε χθες ομιλία στην ελληνική κοινότητα του Boston College, ενώ νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό «Ελληνική Ηχώ».

Κατά τη συνέντευξη αυτή ο πρόεδρος της Ν.Δ. αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα που κυριάρχησε χθες στην ελληνική πολιτική ατζέντα, δηλαδή στα σοβαρά επεισόδια της Τούμπας, μιλώντας για τραγικές εικόνες και εκφράζοντας την ενόχλησή του για το γεγονός ότι έκαναν τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ.

Και στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη για «υποβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας μας», κάνοντας λόγο για «παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη», για «παρεμβάσεις στα ΜΜΕ» και για «οικοδόμηση νέων εκλεκτικών σχέσεων με μια νέα γενιά ολιγαρχών, που προφανώς αντιλαμβάνονται την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα με άλλους όρους από αυτούς που θα έπρεπε».

Ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφίζει εδώ τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ δεν είναι σαφές σε ποια ΜΜΕ αναφέρεται, καθώς είναι γνωστό ότι η συντριπτική τους πλειονότητα υποστηρίζει πολιτικά το κόμμα του.

Σε σχέση με τα εθνικά θέματα ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέλεξε να μη σηκώσει στις ΗΠΑ τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες εντός των συνόρων ήταν υψηλοί, και εμφανίστηκε ενωτικός «απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες βαίνουν κλιμακούμενες».

Επανέφερε επίσης τη γνωστή θέση της Ν.Δ. για αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, μιλώντας παράλληλα για αναβάθμιση των δημόσιων και τέλος, επανέφερε το πολιτικό φλερτ της Ν.Δ. με τον παραδοσιακά συντηρητικό χώρο της Ομογένειας. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν θέλει να δώσει το δικαίωμα στους ομογενείς να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους.

Ισως θεωρεί ότι δεν τους βολεύει αυτό κομματικά», είπε και κάλεσε «τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν εκτός Ελλάδας», «να μπουν στον κόπο και να έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν, ώστε να είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να το κάνουν». Η επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. στις ΗΠΑ συνεχίζεται σήμερα και αύριο με ομιλία του στο CSIS και με συναντήσεις με αξιωματούχους, ενώ την Πέμπτη μεταβαίνει στη Ν. Υόρκη.

 

   

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *