Επιστολή Ν. Κωνσταντόπουλου για το θέμα Σ. Αλεξανδρόπουλου

Νίκος Κωνσταντοπουλος

Προς τον κ. Νικόλα Βουλέλη, Διευθυντή της Εφημερίδας των Συντακτών

Κύριε Διευθυντά,

Στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών (12 Μαρτ. 2018) δημοσιεύσατε δισέλιδο κείμενο του κ. Δημήτρη Ψαρρά, που υιοθετεί και διαδίδει όσα συκοφαντικά ισχυρίζεται η κ. Τσακανίκα, διευθύντρια, σήμερα, του γραφείου του κ. Γενικού Γραμματέα της Βουλής, όπως εισαγωγικά τονίζεται. Ο κ. Ψαρράς δεν θεώρησε ότι έπρεπε να ερευνήσει και διασταυρώσει όσα δημοσιοποιεί, παρά το ότι του ήταν εύκολο. Πρόθυμα επιδόθηκε σε στοχοποίηση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά και εμένα, σαν έτοιμος από καιρό.

Οι διηγήσεις της κ. Τσακανίκα, που ασμένως αναπαράγει και διερμηνεύει ο κ. Ψαρράς, χωρίς καμμία επιφύλαξη, επιχειρούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να συγκαλύψουν τη μεθοδευμένη διαβολή. Και το πιο εξοργιστικό, θέλουν ευθέως να προσβάλουν την προσωπική, επαγγελματική και πολιτική οντότητα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και τη δικιά μου, με ενορχηστρωμένο τρόπο, γνώριμη πρακτική στα παραπολιτικά παρασκήνια. Η αντιστροφή και αλλοίωση της πραγματικότητας αποτελεί διαβλητή μεθοδολογία όλων των εποχών κι όλων των καθεστώτων, που εχθρεύονται εξοντωτι κά όσους τους είναι ενοχλητικοί, χαλκεύοντας σε βάρος τους αδίστακτες επιθέσεις.

Την υπόθεση του θανάτου του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου την ανέλαβε εξαρχής η Ζωή Κωνσταντοπούλου κι έδωσε την ψυχή της επί χρόνια, για να την υπηρετήσει ανιδιοτελώς. Ας λέει ό,τι θέλει η κ. Τσακανίκα και ο κ. Ψαρράς. Δεν θα φτιάξουν την αλήθεια στα μέτρα τους με άθλια αφηγήματα, όσο κι αν αυτά έχουν γίνει του πολιτικού συρμού. Θα βρουν την πραγματικότητα απέναντί τους να τους εγκαλεί και να τους υπενθυμίζει ότι, όπως από την αρχαιότητα λέγεται, οι κόλακες είναι τα πιο επικίνδυνα από τα ήμερα και οι συκοφάντες τα πιο επικίνδυνα από τα άγρια είδη. Εγώ, όπως κι ορ? ?σμένοι κοινοί φίλοι, γνωρίζοντας και τιμώντας τον άνθρωπο Στέλιο Αλεξανδρόπουλο, τον επιστήμονα και πολίτη της αγωνιστικής ακεραιότητας, συμπαρασταθήκαμε μέχρι τέλους, τιμώντας τη ζωή και τη μνήμη του, χωρίς διαλείμματα κι ευκαιριακές διαθέσεις. Γι’ αυτό και προκαλεί αγανάκτηση η αχαριστία, που γίνεται συκοφαντία για να τροφοδοτήσει πολιτική, προσωπική κι επαγγελματική στοχοποίηση.

Η δικαστική πορεία της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια και δεν υπάρχει καμμία εκκρεμότητα, επαγγελματική, πολιτική και ιδίως ηθική έναντι της κ. Τσακανίκα και του κ. Ψαρρά. Αντιθέτως.

Ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος έδινε περιεχόμενο ζωής στις αξίες του και ξόφλαγε με την ψυχή του τις πεποιθήσεις του, επιτιμούσε κι αποστρεφόταν αυτό το δείγμα πολιτικής υποκρισίας, συνειδησιακού αμοραλισμού και προσωπικού παραγοντισμού, που διαχρονικά επικρατεί στις συμπεριφορές μηχανισμών και προσώπων εξουσίας.

Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος

Η απάντηση του συντάκτη της «Εφ.Συν.»

Αντιπαρέρχομαι τους χαρακτηρισμούς και τις αστήρικτες κατηγορίες του κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου. Κατανοώ και σέβομαι την επιθυμία του να υπερασπιστεί την κόρη του, έστω και μ’ αυτό τον τρόπο. Αντίθετα από όσα λέει, το κείμενό μου όχι μόνο δεν τον «στοχοποιεί», αλλά ούτε καν αναφέρει το όνομά του.

Οσο για την αναφορά του ονόματός του στο εξώδικο της οικογένειας του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου, αυτή η αναφορά είναι εξαιρετικά θετική. Αλλά ούτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου «στοχοποιείται» από το άρθρο, στο οποίο παρατίθενται ασχολίαστα δύο δημόσια έγγραφα, το εξώδικο δηλαδή που απέστειλε η οικογένεια προς την κυρία Κωνσταντοπούλου και το απαντητικό εξώδικο της δικηγόρου. Ποια «διασταύρωση» χρειαζόταν; Μήπως ο επιστολογράφος μας αρνείται την ύπαρξη των δύο εγγράφων;

Μήπως δεν δημοσιεύτηκαν αυτούσια, ακριβώς για να μην υπάρχει κάποια αμφισβήτηση; Πάντως ο κ. Κωνσταντόπουλος έχει χάσει κάθε μέτρο, όταν μιλά για «χαλκεύσεις», «καθεστώτα», «κόλακες» και «συκοφάντες».

Και καθώς φαίνεται έχει χτίσει στο μυαλό του γι’ αυτόν και την κόρη του ένα κλειστό σύστημα, το οποίο επιβουλεύονται κάποιοι ανύπαρκτοι εχθροί. Κρίμα. Ολοι μπορούν να διαβάσουν τα κείμενα και να κρίνουν.

Στο τέλος της επιστολής του, πάντως, ο κ. Κωνσταντόπουλος συνομολογεί, άθελά του, όσα υποστηρίζει η οικογένεια του Στέλιου. Δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμιά δικαστική εκκρεμότητα», ο κ. Κωνσταντόπουλος παραδέχεται ότι θεωρεί ανύπαρκτη τη δίκη που έχει οριστεί να διεξαχθεί σήμερα στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Χανίων, με βάση την αγωγή που έχει συντάξει και υπογράφει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δημήτρης Ψαρράς

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *