Δεν είδε το όπλο Σαββίδη η Αστυνομία

Ιβάν Σαββίδης

Στο έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης για όσα συνέβησαν στην Τούμπα δεν γίνεται καμία αναφορά στο όπλο που έφερε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Περιγράφεται μόνο η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη και της προσωπικής του φρουράς στο γήπεδο όταν ο διαιτητής του αγώνα ακύρωσε το γκολ του ΠΑΟΚ.

Η έκθεση υπογράφεται από τον διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Λάζαρο Μαυρόπουλο, και έχει βασικό αποδέκτη το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Κοινοποιείται, επίσης, σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες αλλά και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Θυμίζουμε ότι χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας παρήγγειλε για τα γεγονότα κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση στην αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου. Ενημέρωση ζήτησε και ο αρμόδιος για αθλητικά θέματα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Η έκθεση της αστυνομίας

Για το αντικείμενο του θέματος γνωρίζονται τα ακόλουθα:

1. Την Κυριακή (11-03-2018) και ώρα 19.30, στο γήπεδο Τούμπας διεξήχθη ο αγώνας ποδοσφαίρου στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής πρωταθλήματος Super League 2017-18, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ – Π.Α.Ε Α.Ε.Κ 
 
– Οι φίλαθλοι της ομάδας Π.Α.Ο.Κ που εισήλθαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανήλθαν στις 28.000 ενώ δεν παρακολούθησαν τον αγώνα φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας. 

– Λειτούργησαν όλες οι θύρες του γηπέδου

2. – Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, κατόπιν επίτευξης τέρματος της γηπεδούχου ομάδας και εξ αφορμής της γενικότερης αμφισβήτησης και της επικρατούσας την δεδομένη χρονική στιγμή έντασης, ο πρόεδρος της Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ Ιωάννης, συνοδεία της προσωπικής του ασφάλειας, εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και κινήθηκε προς το κέντρο αυτού.

Κατόπιν προτροπής της προσωπικής του ασφάλειας και με την παρέμβαση Αστυνομικών Δυνάμεων απομακρύνθηκε από το κέντρο του γηπέδου και αποχωρώντας κινήθηκε προς τον πάγκο της Α.Ε.Κ, όταν και πάλι με την προτροπή των συνοδών της ασφαλείας και την παρέμβαση της Αστυνομίας, κινήθηκε με κατεύθυνση την φυσούνα των αποδυτηρίων. Λίγο πριν την αποχώρησή του, κινήθηκε εκ νέου με πρόθεση προσέγγισης των εκπροσώπων της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ακολούθως, ο διαιτητής και οι αποστολές των δυο ομάδων αποχώρησαν στα αποδυτήρια τους και περί ώρα 23.30, ο διαιτητής αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα.

3. – Για τα διαδραματισθέντα στο ως άνω γήπεδο διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (Υ.Α.Β.Α.Χ) της Δ/νσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

4.-Κατόπιν των προεκτεθέντων, παρακαλούμε για την ενημέρωση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *