Ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε συγγνώμη, επικαλούμενος συναισθηματική φόρτιση

Ιβάν Σαββίδης

Σε δήλωση συγγνώμης προχώρησε χθες (από το «Μακεδονία Παλάς», στο οποίο παρουσιάστηκε μετά την παρέλευση του αυτόφωρου) ο Ιβάν Σαββίδης. 

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ απολογήθηκε για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί συγκεκριμένα στην κατοχή όπλου από μέρους του, αλλά χρησιμοποιώντας μια έμμεση αναφορά («κατ’ αυτόν τον τρόπο»). Οπως τονίζουν οι συνεργάτες του, «επιλέχθηκε να μη γίνει αναφορά στην αμέλεια να φέρει μαζί του το όπλο που νόμιμα κατέχει, για να τονιστεί περισσότερο η συγγνώμη». 

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Ελληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο κατ’ αυτόν τον τρόπο. Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκο λ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων» σημείωσε αρχικά, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί στη συνέχεια πως τελικά… ξέφυγε, τονίζοντας:

«Ολα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα. 
Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν. Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου». 

Πριν κλείσει τη δήλωσή του με δεύτερη συγγνώμη, μάλιστα, αναφέρθηκε στους αγώνες που κάνει για καθαρό ποδόσφαιρο:

«Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια. 

Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη 
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης».

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *