Σε ομάδες περιφερειών οι αιτήσεις για «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Με μια δημόσια «συγγνώμη» από τον Γιώργο Σταθάκη και μια διορθωτική παρέμβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα επιχείρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος να ανταποκριθεί στο πρωτοφανές μπαράζ δηλώσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ». Το σύστημα άνοιξε χθες το πρωί, αλλά πολύ γρήγορα άρχισε να «σέρνεται» και στη συνέχεια «πάγωσε» λίγο μετά τις 5.30 μ.μ., αφού μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 1,5 εκατ. προσπάθειες ένταξης!

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, πέρα από τα στοιχεία που δόθηκαν, επισημαίνεται ότι τα πρώτα λεπτά λειτουργίας διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP’ s) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών.

Θα διερευνηθεί εάν πρόκειται για χρήση κακόβουλου λογισμικού ή ήταν ταυτόχρονη υποβολή δηλώσεων από γραφεία και επαγγελματίες που είχαν οργανωθεί εγκαίρως για να ενταχθούν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα.

Ο υπερβολικός φόρτος έφερε την πλατφόρμα στα όρια των δυνατοτήτων της και ταλαιπώρησε χιλιάδες ενδιαφερόμενους.

Ο Γιώργος Σταθάκης δεσμεύτηκε ότι η διαδικασία θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, δίνοντας έμφαση «στην κατοχύρωση της ασφάλειας του συστήματος, αλλά και στη διαφάνεια των διαδικασιών ένταξης στο πρόγραμμα».

Για την τοποθέτηση αυτή δέχθηκε μάλιστα τα εύσημα του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Γιώργου Στασινού, που προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ. Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, γεγονός που επιβάλλει την υποβολή δηλώσεων σε ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα, τα συναρμόδια υπουργεία αποδέχθηκαν την πρόταση που έχουν υποβάλει φορείς των μηχανικών και η διαδικασία θα ξεκινήσει πάλι, αλλά με χρονική διαφοροποίηση ανά ομάδα περιφερειών.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 8 π.μ. ως εξής:

◼ Από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου από τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

◼ Από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου από τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

◼ Από τη Δευτέρα 2 Απριλίου από τις περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι 17.700 νοικοκυριά έχουν το απαραίτητο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, στοιχείο που δείχνει ότι οι διαθέσιμοι πόροι είναι αρκετοί.

Διαβεβαιώνει επίσης ότι σε περίπτωση που η ζήτηση υπερβεί την προσφορά, θα αναζητηθούν πρόσθετοι πόροι.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *