Παραπομπή Φωκά στην Επιτροπή Δεοντολογίας για υβριστικές δηλώσεις

Αριστείδης Φωκάς

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο Αριστείδης Φωκάς, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μετά τις δηλώσεις του σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ στη θεσσαλονίκη, όπου επαναλάμβανε εμπρηστικά συνθήματα κατά του Κοινοβουλίου, κάτι που αποκαλύπτεται και σε σχετικό βίντεο.

Ο ίδιος ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στην απολογητική επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υποστηρίζοντας ότι «δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει το κύρος και την τιμή του Κοινοβουλίου».

Στο κείμενό του ανέφερε ότι «μεταξύ των φιλάθλων επικράτησαν ακραία συνθήματα, λόγω δυσαρέσκειας για την αδικία εις βάρος του ΠΑΟΚ και εγώ έκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντάς τους. Ζητώ συγγνώμη για το όλο συμβάν, σέβομαι τη Βουλή και την ιστορία της. Τόσο εγώ όσο και το κόμμα μου αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στα βλέμματα του λαού».

Νωρίτερα,  το κυβερνών κόμμα χαρακτήρισε χυδαίες τις δηλώσεις του βουλευτή σημειώνοντας ότι «προσβάλλουν ευθέως το Κοινοβούλιο και εντέλει την ίδια τη δημοκρατία. Ο ίδιος και το κόμμα του είναι υπόλογοι πρωτίστως στους πολίτες για τις αθλιότητες αυτές, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής», τονίσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *