Η κυβέρνηση…μετακομίζει στη Ρόδο

Στη Ρόδο «μετακομίζει» από σήμερα και για τις επόμενες 48 ώρες σχεδόν ολόκληρη η κυβέρνηση, με αφορμή τις εργασίες του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου της Δωδεκανήσου, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Συνολικά 18 υπουργοί και 11 γενικοί γραμματείς θα βρεθούν στο νησί, ενώ το συνέδριο θα κλείσει αύριο το βράδυ με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στο συνέδριο θα υπάρξουν οχτώ θεματικές ενότητες και σκοπός του είναι -σύμφωνα με τους διοργανωτές- η διερεύνηση σε βάθος των παραγωγικών δυνατοτήτων, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική του Νοτίου Αιγαίου, της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Με δεδομένο ότι θα ακολουθήσει και άλλο ένα συνέδριο -αυτή τη φορά το βόρειο Αιγαίο- αποδεικνύεται πόσο σημαντική είναι για την κυβέρνηση η ιδιαιτερότητα των νησιών, ειδικά σε μια περίοδο έντασης με τη γειτονική Τουρκία.

Εξάλλου, σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, πως «μόνο κάτι θετικό μπορεί ν’ αφήσει μια τέτοια διαδικασία», τονίζοντας πως είναι μια καλή ευκαιρία να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνέδριο είναι ανοιχτό για τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να θέσουν και ερωτήματα στα «τραπέζια» των θεματικών ενοτήτων που θα συζητηθούν. Επίσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε φορέας θελήσει μπορεί να καταγραφεί και να συμμετάσχει σε όποια συζήτηση θέλει.

Τη σύνοψη και τη σύνθεση των απόψεων που θα κατατεθούν θα κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του την Τρίτη στις 7.30 μ.μ.

Επίσης σε ανοιχτά κανάλια του youtube θα γίνεται πλήρης αναμετάδοση του συνεδρίου με live streaming για όσους επιθυμούν να το παρακολουθήσουν με αυτό τον τρόπο. Μετά το πέρας του συνεδρίου θα συσταθεί μία επιτροπή αποτελούμενη από τοπικούς φορείς και μέλη της κεντρικής κυβέρνησης, η οποία θα παρακολουθεί την υλοποίηση των συμφωνηθέντων σε αυτό.

Δημοσιεύματα για το χρέος

Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς, σε συνέντευξή του χθες στην εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε», επανέλαβε πάγιες θέσεις του υπουργείου του, πως ώς το καλοκαίρι αναμένεται το τελικό πόρισμα των θεσμών για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος όπως και η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους. «Επιπλέον», επισήμανε ο κ. Σολτς, «θα πρέπει η Αθήνα να καταθέσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα αναδεικνύει προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και μετά θα συζητήσουμε μαζί τα επόμενα βήματα».

Από την άλλη, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Χάντελσμπλατ» υπάρχει άρθρο για το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης που αναμένεται να καταθέσει η Αθήνα στο Eurogroup στα τέλη του μήνα, όπου αναφέρεται ότι «πολλά στοιχεία του σχεδίου ακούγονται λογικά, ωστόσο ορισμένα προκαλούν ανησυχία στους δανειστές».

   

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *