Πότε εμφανίστηκε στην Αθήνα το «survival sex»;

«Η προσπάθεια προσφύγων και μεταναστών να επιβιώσουν στη χώρα μας πουλώντας το κορμί τους ονομάζεται «survival sex» και εμφανίστηκε στην Αθήνα το 2016», μας ενημέρωσε χτες το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Περίπου την ίδια περίοδο εμφανίστηκαν στη χώρα μας, αν πιστέψουμε τη συνήθη ειδησεογραφία του καναλιού, και άλλα φαινόμενα, άγνωστα μέχρι τότε στην ελληνική κοινωνία: εγκληματικότητα, πορνεία, ναρκωτικά, ομοφυλοφιλία, ταυτότητα φύλου, μετανάστευση, προσφυγιά.

Βέβαια, αν οι δημοσιογράφοι ανέτρεχαν στον Κώστα Ταχτσή και τοΝ Γιώργο Ιωάννου, έστω σε ελληνικές εφημερίδες της δεκαετίας του ’90 και της δεκαετίας του 2000, θα έβλεπαν ότι έχει βάθος δεκαετιών η προσπάθεια αλλοδαπών ή και Ελλήνων εσωτερικών μεταναστών να επιβιώσουν πουλώντας το κορμί τους.

Αλλά τι αξία θα είχε τότε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αν δεν κατάφερνε να μετατρέψει ένα σύνθετο φαινόμενο σε εργαλείο αντικυβερνητικής προπαγάνδας, επιστρατεύοντας κραυγαλέες ανακρίβειες και εντυπωσιοθηρικές παρομοιώσεις για 55άρηδες που περικυκλώνουν σαν γύπες, λέει, τους νεαρούς πρόσφυγες;

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *