Στο Καστελόριζο με μηνύματα ο Αλ. Τσίπρας

Καστελόριζο

Σε μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Καστελόριζο για να εγκαινιάσει τη λειτουργία δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης που θα παράγουν ικανή ποσότητα νερού ημερησίως, που θα υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες των κατοίκων του νησιού. Η επίσκεψη, πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις στις βραχονησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μηνύματα στην Άγκυρα για αποκλιμάκωση της έντασης και να τονίσει τη σταθερή γραμμή πως η χώρα μας δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε τη θεωρία των γκρίζων ζωνών ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας.

Να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Καστελόριζο έρχεται οκτώ χρόνια μετά από το διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου από το ακριτικό μας νησί. Τότε, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωνε την είσοδο της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο. 

«Νησί υδατικά αυτόνομο»

Σχετικά με τις μονάδες αφαλάτωσης, όπως έγινε γνωστό θα παράγουν 400 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως. Στο νησί υπήρχε μια μονάδα η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως από την ανάδοχη εταιρεία ενώ τοποθετήθηκε και μια καινούργια, σύγχρονης τεχνολογίας.

«Το Καστελόριζο θα γίνει πλέον ένα νησί υδατικά αυτόνομο και δεν θα εξαρτάται από τη μεταφορά νερού με πλοίο ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Σπάσαμε ένα κατεστημένο 30 ετών, το Καστελόριζο πλέον θα έχει δύο νέες και σύγχρονες μονάδες αφαλάτωσης, νερό ποιοτικό και αρκετό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών αυτού», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλης.

Περιφερειακό Συνέδριο

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο θα μεταβεί στη Ρόδο, στο πλαίσιο των εργασιών του 13ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου.

Ο πρωθυπουργός, στις 18:00, θα λάβει μέρος σε σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο Συνέδριο και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις 19:30 θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς του Νοτίου Αιγαίου.

 

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *