«Δεν είναι έξοδος, είναι τέταρτο Μνημόνιο»

Με συλλαλητήρια απαντούν την Πέμπτη στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Οπως υποστηρίζουν, το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης έρχεται όχι σαν το τέλος των μνημονίων αλλά ως ένα τέταρτο Μνημόνιο με εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και παγίωση των αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων.

Αρχικά οι κινητοποιήσεις ήταν προγραμματισμένες για το απόγευμα, όμως, λόγω της αλλαγής της ώρας ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, μεταφέρθηκαν στη 1.00 το μεσημέρι. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος έχοντας κηρύξει στάση εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής θα ξεκινήσει την ίδια ώρα (1.00 μ.μ.) από την Ομόνοια.

«Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η “μεταμνημονιακή Ελλάδα” όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της Ε.Ε.» επισημαίνει το ΠΑΜΕ. που καλεί σε συγκεντρώσεις και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στις κινητοποιήσεις καλεί και η ΛΑ.Ε. (1.00 μ.μ., άγαλμα Κολοκοτρώνη), με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να δηλώνει ότι «το πολυνομοσχέδιο ισοδυναμεί με νέο, τέταρτο και καταστροφικότερο, Μνημόνιο, με νέα αστρονομικά βάρη τουλάχιστον 18,5 δισ. στις πλάτες του ελληνικού λαού μέχρι το 2022».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, που μιλά για «απάτη» της εξόδου από τα Μνημόνιο και λεηλασία του λαού τα επόμενα χρόνια, καλώντας σε μαζικοποίηση των συλλαλητηρίων και των εργατικών αγώνων ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο.

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *