Πρώτες σεισμικές δονήσεις

Σπύρος Δανέλλης - Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Αυξάνονται οι κραδασμοί στο Κίνημα Αλλαγής μετά την επίτευξη συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, καθώς βουλευτές ΔΗΣΥ και Ποταμιού ανταλλάσσουν δημοσίως ευθείες βολές και ανοιχτές κατηγορίες.

Η χθεσινή ένταση ξεκίνησε από μια τοποθέτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσει τη συμφωνία και προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, θέτοντας ζήτημα συνοχής στο Κίνημα Αλλαγής εάν δεν υπάρξει ενιαία στάση.

Σημείωσε δηλαδή («Ραδιόφωνο 24/7») ότι εάν δεν στηρίξει η ΔΗΣΥ τη συμφωνία, το Ποτάμι θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του για κοινή πορεία στο πλαίσιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η πρώτη σκληρή αντίδραση ήρθε από τον βουλευτή Αρκαδίας της ΔΗΣΥ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος από το βήμα της Βουλής επέκρινε δημοσίως τον συνάδελφό του και τον κατηγόρησε ότι επιδιώκει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας κρίνει κανείς την αξιοπρέπεια κάποιου ο οποίος από βουλευτής του Συνασπισμού έγινε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετά έγινε βουλευτής του Ποταμιού και τώρα θέλει να πάει αλλού», υπογράμμισε και κατέληξε: «Εμείς που περάσαμε και παραμείναμε όρθιοι λέμε σε όλους αυτούς ότι η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα».

Παρατήρηση

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δέχθηκε την παρατήρηση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής επιτροπής λόγω της απουσίας του κ. Δανέλλη, τον οποίο πάντως υπερασπίστηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

«Το βήμα της Βουλής δεν είναι για να λύσουμε τις εσωκομματικές συζητήσεις και διευθετήσεις που χρειάζονται. Εκφράζω τη λύπη μου και τη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο που αυτή τη στιγμή δεν είναι εδώ», είπε με νόημα.

Aργότερα το βράδυ από τα Γιάννενα, ο κ. Δανέλλης απάντησε στον κ. Κωνσταντινόπουλο κάνοντας λόγο για «αήθη προσπάθεια απαξίωσής του».

Οπως είπε, «οι προσωπικές μου θέσεις είναι δημόσια διατυπωμένες από το μακρινό 1992 και ταυτόσημες με το Ποτάμι. Προτιμώ να αλλάξω κόμμα, παρά αρχές και «πιστεύω». Δεν μετακινήθηκα ποτέ από τον χώρο των αρχών της Ανανεωτικής Αριστεράς και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Συγγνώμη που μένω αταλάντευτος».

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *