Διαφοροποίηση Πάνου Καμμένου

Συνέντευξη Τύπου Πάνου Καμμένου

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εθνικής Αμυνας και αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, δεν προκάλεσε κάποια έκπληξη, καθώς επανέλαβε αυτό που ήταν γνωστό εδώ και καιρό: το γεγονός, δηλαδή, ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν πρόκειται να ψηφίσουν καμία συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ που περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

«Η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι πάγια και δεν αλλάζει. Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε καμία συμφωνία που περιέχει στο όνομα της γειτονικής χώρας τον όρο “Μακεδονία”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας παράλληλα πως γι’ αυτό το ζήτημα θα είναι η πρώτη φορά που θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Ειδικότερα, επισήμανε πως αν κάποιος βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. ψηφίσει διαφορετικά, διαγράφεται, και πρόσθεσε: «Οποιος έχει διαφορετική θέση, μπορεί να φύγει τώρα».

Από εκεί και πέρα ο κ. Καμμένος ανέφερε πως θα αργήσει η επίτευξη συμφωνίας, ενώ αμφισβήτησε ότι θα γίνει δεκτή στη γειτονική χώρα, κατά συνέπεια θα αργήσει να έρθει προς κύρωση στη Βουλή. Ανέφερε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τους επόμενους μήνες και προέβλεψε ότι η διαδικασία θα πάρει αρκετό χρόνο, έως και το 2020.

Εκανε παράλληλα λόγο για την ύπαρξη αρκετά ισχυρών όρων στη συμφωνία που αποσαφηνίζουν ζητήματα για τη σλαβική καταγωγή, γλώσσα και Ιστορία της γείτονος χώρας, προσθέτοντας ότι αν δεν υπήρχε το όνομα «Μακεδονία», οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν θα δεσμεύονταν (σ.σ. να την ψηφίσουν).

Ανέφερε ότι και ως υπουργός της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή είχε διαφωνήσει με τη χρήση του όρου «Μακεδονία». Διευκρίνισε, εκ νέου, ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία με τον όρο «Μακεδονία» και θα καθορίσουν τη στάση τους εάν και εφόσον έρθει τέτοια συμφωνία στη Βουλή.

Η τοποθέτηση του κ. Καμμένου προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από στελέχη της Ν.Δ., τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το Ποτάμι κ.λπ. «Οποιος δεν συμφωνεί, δεν δίνει εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να υπογράφει τέτοιες συμφωνίες, αλλιώς συμφωνεί», είπε εκ μέρους της Ν.Δ. ο Μάκης Βορίδης, ενώ ο Ευάγγ. Βενιζέλος είπε ότι «οτιδήποτε προκύψει ως αποτέλεσμα από αυτήν τη διαπραγμάτευση τον αφορά (σ.σ. τον κ. Καμμένο), έχει πλήρη συμμετοχή και ευθύνη εις ολόκληρον για οτιδήποτε εμφανισθεί ως αποτέλεσμα, που ελπίζουμε να είναι ένα εθνικά επωφελές αποτέλεσμα».

«Η στάση του κ. Καμμένου είναι για άλλη μια φορά οπορτουνιστική. Συνεχίζει να χαϊδεύει το ακροδεξιό εθνικιστικό ακροατήριο», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το Ποτάμι.

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *