Εποχή Παϊρόζ μέσω ΑΜΚ ύψους 20 εκατ. ευρώ

Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ - Γιάννης Αλαφούζος

Η ιστορική αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκεται προ των πυλών, καθώς στις 4 Ιουλίου η πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας προβλέπεται να περάσει στα χέρια του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ σε μετρητά.

Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας αναμένεται να έχει ολοκληρώσει νωρίτερα -έως τις 15 Ιουνίου τον οικονομικό έλεγχο και μέχρι τις 30 Ιουνίου την απόκτηση της ΠΑΕ, όπως προβλέπει το σχετικό MoU με τον Γιάννη Αλαφούζο- και να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με τον νυν ιδιοκτήτη στα προβλεπόμενα χρονικά όρια.

Ατύπως, δηλαδή, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προβλέπεται να περάσει λίγες ημέρες νωρίτερα στα χέρια του Παϊρόζ και της «Pan Asia», αλλά ακριβώς επειδή δεν ήταν εφικτό να συμβεί νωρίτερα από τις 4 του Ιούλη, για νομικούς λόγους, προκηρύχθηκε τη συγκεκριμένη ημέρα η Γ.Σ. που θα επικυρώσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 20.000.000 ευρώ.

Η ΑΜΚ είναι ξεκάθαρα «φωτογραφική» για τον Παϊρόζ που εάν βάλει τα παραπάνω χρήματα θα αποκτήσει απευθείας την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ και ταυτόχρονα θα μπορεί να διαθέσει το συγκεκριμένο ποσό για όλα τα ανοιχτά μέτωπα του συλλόγου, που δεν είναι και λίγα…

Τη σχετική πρόσκληση για έκτακτο Δ.Σ. την Πέμπτη (3 μ.μ.) απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Βασίλης Κωνσταντίνου αναφέροντας ότι κύριο θέμα συζήτησης αποτελεί η προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης εντός 20 ημερών (στις 4 Ιουλίου) για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών αξίας 0,30 ευρώ, καθώς και η αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του καταστατικού.

Εκτός αυτού θα υπάρξει εκλογή νέου Δ.Σ. ενώ προβλέπεται να οριστεί νέος εκπρόσωπος/μέλος Δ.Σ. στην επικείμενη Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 29 Ιουνίου (10 π.μ.).

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *