Και ο ΟΤΕ στα «φρουτάκια»

Τα τυχερά παιχνίδια και ο τομέας των ηλεκτρονικών πληρωμών είναι οι δύο νέες δραστηριότητες που προστέθηκαν στο καταστατικό του ΟΤΕ με απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης, στην οποία επισημοποιήθηκε η μειωμένη παρουσία του Δημοσίου, που θα διαθέτει μόνο δύο μέλη στο διοικητικό συμβούλιο αλλά θα διατηρεί το δικαίωμα βέτο σε σημαντικούς τομείς.

«Πολλές υπηρεσίες μετακινούνται από τον παραδοσιακό τρόπο που ξέραμε στα κινητά τηλέφωνα και στα τάμπλετ. Η αγορά των παιγνίων μάς ενδιαφέρει να την εξετάσουμε και να την αξιοποιήσουμε. Το πώς θα προχωρήσουμε θα το δούμε στην πορεία», τόνισε ο επικεφαλής του ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ. Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του διαδικτυακού στοιχηματισμού, σε συνδυασμό με την ασφάλεια των πληρωμών και άλλων υπηρεσιών που παρέχονται μέσω Διαδικτύου.

Στη γενική συνέλευση παρουσιάστηκε μελέτη του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία η συνολική δραστηριότητα του ομίλου του ΟΤΕ φτάνει τα 5,7 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 3,2% του ΑΕΠ. Η συνολική συμβολή του στα δημόσια έσοδα υπερβαίνει το 1,6 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύει το 2,6% του συνόλου. Με βάση την ίδια μελέτη, η συνολική συνεισφορά της δραστηριότητας του ομίλου στην απασχόληση φτάνει τις 75 χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και αντιστοιχεί σε πάνω από το 1,9% της απασχόλησης στην Ελλάδα.

[related-articles]

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *