«Πάρτε τα πετρέλαια και φύγετε από δω»

Κινητοποιήσεις κατοίκων των Δήμων Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Περάματος

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι Δήμοι Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος, μαζί με κατοίκους και φορείς των περιοχών, ζητώντας την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών από τον οικιστικό ιστό.

Αφορμή για την κινητοποίηση αυτή στάθηκε η πρόσφατη ψήφιση του άρθρου 70 στον νόμο για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, που, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, αντί να δίνει λύση, διαιωνίζει το πρόβλημα και αφήνει τις ρυπογόνες βιομηχανίες στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και το Πέραμα για άλλα 20 χρόνια.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, με επικεφαλής τους δημάρχους Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο και Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, τη βουλευτίνα Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, η οποία είχε καταψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο, όπως επίσης και τον επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη, συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου στον οποίο μετέφεραν τα αιτήματα για άμεση απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπως επίσης και την κατάργηση του άρθρου 70.

Ζήτησαν επίσης την ανάκληση της άδειας εμπορίας που δόθηκε στην Oil One, ένα σαφές-σύντομο χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση του Τσιμεντάδικου, των δεξαμενών των ΕΛ.ΠΕ. και της Oil One, όπως και μέτρα ελέγχου και περιορισμού των ρύπων μέχρι την οριστική απομάκρυνση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων.

Ο Χρήστος Βρεττάκος δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να ξαναθυμίσουμε σε όποιους κυβερνούν ότι δεν είμαστε και δεν ανεχόμαστε να είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας. Με τους αγώνες μας που θα συνεχιστούν και θα γιγαντωθούν το επόμενο διάστημα, θα απαιτήσουμε και θα κερδίσουμε το δικαίωμα να μεγαλώνουν τα παιδιά μας σε μια πόλη χωρίς οσμές, χωρίς τσιμεντόσκονη, χωρίς ρύπους και χωρίς τον φόβο κάποιου ατυχήματος».

«Απαιτούμε από τον πρωθυπουργό εδώ και τώρα την απόσυρση του άρθρου 70», τόνισε ο Γιάννης Λαγουδάκης, λέγοντας ότι είναι πλέον ώριμο το αίτημα για τη δημιουργία ενός φορέα μετεγκατάστασης των εταιρειών που θα διερευνήσει και τους χώρους που μπορούν να πάνε, ενώ πρέπει να βρεθούν και τα απαραίτητα χρηματοοικονομικά εργαλεία για να γίνει η μετεγκατάσταση.

Έντυπη έκδοση

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *