ΠτΔ: «Υπό προϋποθέσεις η ένταξη»

Τη βασική προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θέλησε να υπενθυμίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «πρέπει η γειτονική μας χώρα να φέρει τις αναγκαίες αλλαγές στην έννομη τάξη της και πρωτίστως στο Σύνταγμά της, γιατί ως έχει σήμερα, δεν ανταποκρίνεται -σε καμία περίπτωση- σ’ αυτές τις προϋποθέσεις».

Σε χρόνο σχεδόν παράλληλο με τις υπογραφές Ζάεφ – Στόλτενμπεργκ, ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας σε ομογενείς φοιτητές από τις ΗΠΑ, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ξεκαθάρισε ότι η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας θα καταστεί εφικτή μόνο μετά το πέρας της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ «και αφού διαπιστωθεί ότι αυτή εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις».

Ο κ. Παυλόπουλος συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα ευνοεί την προοπτική των Σκοπίων προς τους διεθνείς οργανισμούς, αλλά κατόπιν εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει οι γείτονες και χωρίς «εκπτώσεις».

«Τότε και μόνο τότε είναι δυνατόν να οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων. Αναμένουμε λοιπόν. Ευχόμαστε η διαδικασία αυτή να έχει ευνοϊκή κατάληξη, αλλά η ευθύνη -όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι- ανήκει στη γειτονική μας χώρα», είπε κλείνοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Έντυπη έκδοση

 

 

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *