Στα χρώματα των ΗΠΑ θα «ντυθεί» η φετινή ΔΕΘ

Με έντονα τα χρώματα της αστερόεσσας θα ντυθεί η φετινή 83η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα. Ολόκληρο το 13ο περίπτερο θα γεμίσει από αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα -και όχι μόνο-, 52 στο σύνολό τους. Ακριβώς δίπλα, στο περίπτερο 12, που θα ονομαστεί «Περίπτερο Ψηφιακής Ελλάδας» θα υπάρχουν ελληνικές startups επιχειρήσεις που θα γνωστοποιήσουν τη δυναμική τους στο ευρύ κοινό. Εξάλλου, όπως είπαν όλοι στη σχετική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, η 83η ΔΕΘ έχει στόχο «να είναι όχι μόνο μία φιέστα, αλλά να κάνει τη Θεσσαλονίκη εμπορικό και επιχειρηματικό κόμβο για τα επόμενα χρόνια».

«Καμία άλλη χώρα δεν έδειξε τόσο ενδιαφέρον όσον αφορά την παρουσία της στη ΔΕΘ, όσο οι ΗΠΑ», είπε ο υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος εξήγησε πως «η 83η ΔΕΘ που θα διεξαχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο θα είναι μία διοργάνωση-τομή, καθώς γίνεται σε μία ιστορική στιγμή για τη χώρα και την πλέον κατάλληλη: έχουμε πύκνωση καλών ειδήσεων σε σχέση με την ελληνική μακροοικονομία (έξοδος από τα μνημόνια, μείωση της ανεργίας, εκτεταμένη Κοινωνία των Πολιτών κ.ά.)». «Η χώρα» συνέχισε, «μπορεί και πρέπει να καταστεί κόμβος για την παγκόσμια οικονομία σε σχέση με την ενέργε? ?α, το εμπόριο, τις επικοινωνίες και τις μεταφορές». «Οι δυνατότητες δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε, «εδράζονται στην ίδια τη θέση της χώρας μας στον χάρτη, καθώς και στους κανόνες της αγοράς που ορίζει η πολιτεία, ως έχει καθήκον σε κάθε δημοκρατικό κράτος. Οι ιδιωτικές εταιρείες μπορεί να έχουν ως κύριο στόχο την αύξηση του κέρδους τους, ωστόσο ο ρόλος της πολιτείας είναι να εξασφαλίσει πως αυτός ο στόχος δεν θα είναι ενάντια στα κοινωνικά συμφέροντα». Η αλήθεια είναι πως παρά τις υψηλές προσδοκίες, μεταξύ των εταιρειών που εμφανίζονται ως κύριο ι χορηγοί της διοργάνωσης είναι και εταιρείες που δεν έχουν δράσει και με τον καλύτερο τρόπο υπέρ του κοινωνικού συμφέροντος.

Από τη μεριά του ο Αμερικανός πρέσβης κ. Πάιατ αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία που έχει η ΔΕΘ για την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, λέγοντας μάλιστα πως είναι βέβαιος ότι η 83η ΔΕΘ θα ξεχωρίσει ακριβώς γιατί «ως Αμερικανός ξέρω πως οι ΗΠΑ κάνουν πράξη ό,τι αποφασίζουν: είτε αυτό είναι να πατήσουμε πρώτοι στο φεγγάρι είτε να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη αναπτυξιακό κέντρο και σε εμπορικό/επιχειρηματικό επίπεδο!». «Θέλουμε να αναπτύξουμε συνεργασίες με επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και φορείς για να γίνει η Θεσσαλονίκη επιχειρηματικό κέντρ? ? των Βαλκανίων και μετά την έκθεση», τόνισε. «Υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα σας. Οι επενδυτές ακολουθούν την ανάπτυξη και η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη. Ολα αυτά δημιουργούν ευκαιρίες και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις αμερικανικές επιχειρήσεις στους τομείς της τεχνολογίας, του τουρισμού και της ενέργειας», κατέληξε.

 

Έντυπη έκδοση

 

Πηγή : efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *